Blog augumented reality\crdl

Wat doet de CRDL en voor wie?

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Probleemstelling

Stel, iemand van wie je houdt dementeert. Langzaam maar zeker glijdt zij of hij weg uit de vertrouwde context van het leven zoals jullie het kenden. Jij blijft hier, de ander is er wel, maar ook weer niet. Besef van tijd verdwijnt, woorden worden niet meer gevonden, herinneringen zijn zoek.

Mening

Mijn mening hierover is ik vind het super mooi dat het er is dat de cliënten hierdoor veel beter contact kunnen krijgen met naastbestaanden of medewerkers en we de cliënten beter aankunnen voelen. De mensen worden hierdoor heel rustig wat is fijn is voor de naastbestaanden dat ze ze beter kunnen begrijpen dat is super belangrijk natuurlijk.

Wat we ermee doen?

De interactie begint wanneer twee of meer gebruikers contact maken met het object en het circuit sluiten door elkaar aan te raken. Afhankelijk van de manier waarop gebruikers elkaar aanraken, is de ontwikkelde technologie in staat verschillende vormen van aanrakingen te herkennen, zoals bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Deze variaties kunnen worden onderscheiden en vertaald in geluids- en muziekfragmenten die overeenkomen met de emotionele intentie van het gebaar.

De voordelen ervan:

Je kunt elkaar beter begrijpen daardoor is de cliënt veel rustiger de uitstraling en in het hoofd. Je kunt beter contact krijgen met de cliënt.

AR in de zorg – hulpmiddelen

Er zijn AR-toepassingen die mensen met autisme helpen om sociale vaardigheden aan te leren. Daarnaast werkt men aan lenzen met AR die de werkelijkheid kunnen verrijken, door bijvoorbeeld de bladzijde van een boek om te kunnen slaan door met je oog te knipperen. AR kan de visie zelf ook verbeteren. Met digitale contactlenzen, retinale implantaten en draagbare technologie is het mogelijk om visie te verbeteren voor personen die gedeeltelijk blind zijn. Deze zijn ontworpen om de zichtbaarheid van objecten of mensen te verbeteren. De AR-toepassing kan muren, tafels, deuropeningen en meer detecteren.

Dit is een van de dingen die ze dan in de zorg gebruiken als hulpmiddel is de augmented reality!

Maak jouw eigen website met JouwWeb